4 ägg
6 dl socker
Vispa detta i en bunke
3 dl mjöl
8 msk kakao
2 tsk vanillinsocker
2 krm salt
Blanda ihop
Häll ihop allt och rör om.
Blanda i 175 g avsvalnat margarin (och rör om förstås)
Häll i smörad långpanna, grädda i 15 minuter i 200 grader i mitten.
Glasyr:
75 g smör
2 dl socker
1 ½ dl grädde
1 dl sirap
1 påse kokos
Låt det sjuda på spisen under omrörning i 5 minuter.
Ta ut kakan och bred på glasyren, in i ugnen igen och grädda 10 minuter (fortfarande 200 grader)
6 dl socker
Vispa detta i en bunke
3 dl mjöl
8 msk kakao
2 tsk vanillinsocker
2 krm salt
Blanda ihop
Häll ihop allt och rör om.
Blanda i 175 g avsvalnat margarin (och rör om förstås)
Häll i smörad långpanna, grädda i 15 minuter i 200 grader i mitten.
Glasyr:
75 g smör
2 dl socker
1 ½ dl grädde
1 dl sirap
1 påse kokos
Låt det sjuda på spisen under omrörning i 5 minuter.
Ta ut kakan och bred på glasyren, in i ugnen igen och grädda 10 minuter (fortfarande 200 grader)
6 comments:
Hej! Sökte på nätet efter de här kakorna och hamnade i er blogg! Hoppas att det är ok att jag "lånar" receptet, tack så mycket! Kika gärna in i min blogg om ni känner för det. Ha en fin dag. Hälsningar Jenny
Glömde skicka blogglänk, här kommer den http://hemnorrboda.blogspot.com/
Supertack, det blev undertbart gott!
Hej!
Har gjort det här receptet nga gånger. Hur gott som helst. Nu senast gjorde jag halva receptet och bakade kakan i en springform i stället. Gick jättebra.
fantastiskt gott!!!
Aldelens för MYCKET socker!! Blev för sött
Post a Comment