Receptblogg för alla intresserade, och ett sätt för oss att kunna nå våra favoritrecept när vi vill
Saturday, February 17, 2007
Älgköttbullar
ca 300 gr malet älgkött
Ca 100 gr fläskfärs
1/2 dl söndersmulat vitt bröd
2 dl lättöl
1 ägg
1 msk lättbrynt fint hackad lök
1-1½ tsk salt
1 kryddmått vit eller svartpeppar
8 krossade enbär
viltfond
matlagningsgrädde/minigrädde
Blanda öl med bröd. Låt svälla.
Blanda färsen med kryddor och lök.
Tillsätt brödblandningen och ägget.
Arbeta färsen till ganska stora bullar. Bryn fettet och lägg i köttbullarna, inte för många åt gången. bryn dem runt om.
Efter stek kött bullarna i gryta under lock. skölj ur stekpannan efter varje omgång köttbullar och häll skyn över bullarna i grytan.
Till sås tar man sky, viltfond och matlagningsgrädde. Man kan lägga i trattkantareller om man har. Lägg i köttbullarna i såsen och låt det puttra en stund.
Servera med ungsbakad potatis, morot och lök.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment