Monday, July 21, 2008

Hemlagade kokosbollar




ca 25 st

4 dl strösocker
3/4 dl florsocker
1 äggvita
1 1/2 dl kallt vatten
1 1/2 dl kokhett vatten
1 1/2 msk gelatinpulver
4 dl kokosflingor
1 1/2 msk kakao


blanda i bunke strö- och florsocker, 1 ovispad vita samt det kalla vattnet. Lös gelatinpulver i det kokheta vattnet, låt sedan stå någon minut och vispa sedan ned gelatinblandningen i den förstnämnda sockerblandningen. Vispa allt hårt med elvisp på högsta hastigheten i 30 min. Häll ut kokos och kakao i en liten torr långpanna. Blanda om och häll av hälften. bred ut den vispade marängsmeten över kokosblandningen i långpannan och strö över resten av kokosen. stelna i kylen på någon timme.

skär i rektangulära bitar och vänd de vita sidorna i kokosblandningen som finns kvar på botten.

kan frysas

No comments: