Saturday, January 17, 2009

Afternoon Tea Scones




225 grader i 10 minuter

3 3/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
50 gram smör
2 msk socker
1 ägg
1 dl mjölk

Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt smör och socker och finfördela smöret med en gaffel tills det bildar en grynig massa. Vista upp ägget och blanda det med mjölken. Rör om försiktigt men inte mer än nödvändigt.
Kavla ut degen, ca 1 cm tjock, på mjölat bakbord och använd ett glas eller en mugg för att ta ut runda scones.
Lägg dem på en smörd och mjölad plåt (alt. bakplåtspapper). Pensla dem med lite mjölk.

Sänk värmen till 225 grader och grädda i cirka tio minuter. Servera ljumma eller kalla. Servera clotted cream och hallonsylt till.
Dagen-efter-scones blir roligare om man värmer upp dem på nytt i ugnen alternativt stoppar dem i brödrosten en kort stund.

1 comment:

Recept scones bakning cheesecakes cupcakes choklad bröd bakrecept said...

Låter inte som ett dumt recept det. Får jag pröva på nån dag här.
Fin blogg du har förresten, Kram!
Scones recept