Sunday, November 18, 2007

Parmesansoppa med svamp och spenat













Ingredienser
1 paket fryst bladspenat (250 g) eller 100 g färsk spenat
200 g färsk svamp
2 msk smör
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 dl vetemjöl
1 liter mjölk
2 dl riven parmesanost
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Tillbehör: bröd

för 4 personer

En soppa med svamp och spenat som passar mitt emellan höst och
vår. Inspirationen kommer från "ängamat", som inte innehåller någon
buljong.


Gör så här:
1. Tina djupfryst spenat, krama ur överflödigt vatten och skär den i
grova bitar.
2. Skiva och fräs svampen i smör i en kastrull. Tillsätt spenat och
vitlök. Salta och peppra.
3. Blanda ner mjölet och späd med mjölk under omrörning.
Låt soppan sjuda 5 minuter. Rör i ost och smaka av med salt och
peppar.
4. Servera med bröd

No comments: